Samenwerking Zwart en B&A

Persbericht

IJmuiden, 13 januari 2020

Krachtenbundeling Europese noodstroomexperts B&A en Zwart

Per 8 januari 2020 heeft de directie van B&A Projects en B&A Services 100% van de aandelen verkocht aan Power Generation BV, moederbedrijf van branchegenoot Zwart uit IJmuiden. Noodstroomexpert Zwart is Europees marktleider en vergroot hiermee het totaalpakket aan noodstroomoplossingen en versterkt de landelijke dekking van de serviceorganisatie in Nederland. “Het is voor Zwart een geweldige stap in de verdere groei en ontwikkeling van ons portfolio noodstroomoplossingen”, aldus Jim Craig, algemeen directeur Zwart. De activiteiten van B&A en Zwart zullen met het huidige management worden voortgezet. Voor de 31 medewerkers van B&A en 95 medewerkers van Zwart zal er weinig tot niets veranderen in hun werkzaamheden.
Het kwalitatieve pakket van B&A Projects en B&A Services waarmee zij regionaal opererende (overheids)bedrijven bedienen met noodstroomaggregaten en UPS noodstroomvoorzieningen gecombineerd met de hoogwaardige service door heel Nederland, heeft de interesse gewekt van Zwart. Zwart wil een integrale totaaloplossing aanbieden aan zijn (inter)nationale klanten. Het uitbreiden van het productportfolio met elektrische voorzieningen (UPS, DC en hybride batterijsystemen) maakt Zwart een totaalaanbieder in noodstroomoplossingen.

Interessante schaalvergroting

Klanten hebben behoefte aan een partner die een totaalpakket met 24/7 service aanbiedt en voldoende omvang heeft om snel en wendbaar te acteren op complexe en acute vraagstukken. Om de beste kwaliteit met de beste technische mensen te leveren is er schaalgrootte nodig. De krachtenbundeling geeft ruimte om te investeren in innovaties en de (ontwikkeling van de) beste vakmensen. Hiermee blijft Zwart voorop lopen en kan het blijven inspelen op de toenemende complexiteit van noodstroomvraagstukken.
“De wetenschap dat branchegenoot Zwart al een eeuw een sterk en gezond, internationaal opererend bedrijf is geeft het vertrouwen dat de continuïteit van B&A voor de lange termijn geborgd is en klanten en medewerkers in betrouwbare handen zijn”, aldus directeur Leon Verbeek en Ad Janssen namens B&A. De bedrijven blijven voortbestaan en de leiding wordt door het huidige management voortgezet. De bedrijven vinden aansluiting op elkaars markten en zullen met behoud van eigen identiteit intensief gaan samenwerken.

Over B&A Projects en B&A Services

B&A is in 2002 gestart als merkonafhankelijk servicebedrijf voor noodstroomsystemen. Anno 2020 is het bedrijf uitgegroeid tot een gerenommeerde marktpartij voor totaalnoodstroomoplossingen in Nederland. Wij zijn servicebedrijf en verkooppartner van toonaangevende merken als Kohler-SDMO, Delta, Legrand en Eaton. Gecombineerd met klantspecifieke besturingspanelen, verdelers en E-, en W-installaties bieden we opdrachtgevers uit de datacenter, telecom-, infra- en utiliteitssector integrale totaaloplossingen (aggregaat, UPS nobreak en/of DC voeding (batterijopslag)). Vanuit de centraal gelegen locatie Houten zijn wij in staat installaties 24/7 zelfstandig te beheren.
www.altijdstroom.nl

Over Zwart

Met 7.000 projecten in 50 landen op het gebied van noodstroom en off-grid stroomvoorzieningen, zijn wij de noodstroomexpert in Europa en daarbuiten. Het is niet voor niets dat de grootste datacenters en financiële instellingen in Europa, grote luchthavens en mobiele netwerken vertrouwen op Zwart. Onze 95 in-house opgeleide, gescreende specialisten, tekenen, engineeren, realiseren en onderhouden integrale en complete (hybride) noodstroomvoorzieningen. We werken vanuit ons hoofdkantoor in IJmuiden waar ook onze fabriek en test- en trainingsfaciliteit met simulator is gevestigd.
www.zwarttechniek.com

Noot voor de redactie


Zwart | Jim Craig | 0255 – 53 03 04

B&A Projects en B&A Services | Leon Verbeek |Ad Janssen| 030 – 657 94 86