UPS systemen en batterij sets

UPS Systemen

Uniterruptable Power Supplies, zorgen voor ononderbroken én een schone spanning op de uitgang voor bescherming van uw gevoelige apparatuur. De door ons geselecteerde merken en types zijn afgestemd op de beoogde inzet, omgevingscondities en juist geconfigureerd i.c.m. met een inzet van een NSA. B&A heeft als mogelijkheid om een UPS systeem te huren. Een selectie van door ons gevoerde merken:


  • Eaton 9PX series – 1 fase online systemen
  • Eaton PS series – enkelvoudig UPS systeem tot 200kW met hotsync
  • Eaton PM series – modulair per 50kW tot 400kW per frame met hotsync
  • Delta DPH series – modulair hot swappable per 20kW

Hiernaast zijn nog diverse conventionele UPS mogelijkheden door ons leverbaar. Wij stemmen de mogelijkheden graag met u af, afhankelijk van budget, doel en beoogde levensduur. De batterij autonomietijden zijn vrij te kiezen en worden door ons per UPS configuratie samengesteld. Natuurlijk zijn deze systemen ook door B&A te onderhouden en worden wij ondersteunt door de fabrikant. Eaton


Batterij sets

Batterijen en accu’s zijn er in alle soorten, maten en daarbij horende spanning en Ah capaciteit. Het aantal batterijen in serie binnen een string bepaald de DC spanning, de batterijcapaciteit (Watt per cell of Ah) bepaald de autonomie van de opstelling. B&A services heeft een dienst waarbij u accu’s of batterijen kunt huren zodat uw bedrijf altijd operationeel blijft. Best complex dus en daarbij komt nog de vorm, grootte, omgevingsconditie van de opstelling om tot een juiste batterijconfiguratie te komen. B&A is specialist in het bepalen van uw optimale batterijopstelling. B&A werkt merkonafhankelijk, maar betrekt haar batterijen direct bij A-merk fabrikanten als Exide, Hawker, GNB, Optima, Hoppecke, Intercel CPW, SuperB. Wij leveren zowel startbatterijen (hoge stroom in korte tijd) als zogenaamde float batterijen (lagere stroom, langere tijd), altijd gesloten onderhoudsarme accu’s. Laat u bij levering of vervanging ook eens adviseren over batterij monitoringsystemen, batterijbeveiliging of spannings equalizers maar met name ook over het periodieke batterijonderhoud, ontlaadtesten, capaciteitstesten. De types batterijen in het kort:


  • AGM-VRLA: De UPS batterij, lood
  • Lithium/Li-ion: De thuisbatterij of batterij voor energieopslag projecten
  • AGM-CCA : De startbatterij, lood
  • Capacitoren: Supercaps met zeer snelle ontlading en lading (hoge stroom) voor korte duur

De opstelling: De opstelling kan soms intern in de UPS of in het DC voedingspaneel zijn, maar grotere capaciteiten worden in separate (bijbehorende) afsluitbare kasten geplaatst of in open racks indien hiervoor een technische ruimte beschikbaar is. Wij configureren de racks zelf, afhankelijk van het type batterij en komen daarmee altijd tot de beste oplossing qua opstelling in m2 vloeroppervlak t.o.v. de onderhoudbaarheid van de batterij.

Batterijvervangingen: De levensduur van een batterij is veelbesproken. Per merk en type verschilt de ontwerplevensduur enorm; van 2 jaar tot 12 jaar en met nieuwe technieken zelfs tot een jaar of 15 á 20. De tests op batterijen zijn gestandaardiseerd in de Eurobat norm (zie downloads op onze site), uit de tests volgt een ontwerplevensduur. Die geldt echter alleen bij klinische en optimale condities en wordt door de fabrikant zelf bepaald. De waarde van dit getal is daarmee ietwat ondoorzichtig. Daarom werkt B&A uitsluitend met de juiste fabrikanten in deze voor het meest eerlijke advies.

B&A vervangt gedeeltelijke of complete batterijoplossingen voor u. Dit doen wij zelf, inclusief af- en weer inschakelen van de UPS, inclusief aanvoer en milieuvriendelijke afvoer van uw batterijen. Batterij opstellingen met hoge DC spanningen en capaciteit zijn gevaarlijk. Het werk moet daarom vakkundig en conform procedures worden uitgevoerd. Hoewel het niet altijd zo lijkt, is dit echt specialistenwerk!


Heeft u een vraag? Neem contact met ons op.